lördag 7 mars 2009

Grönt är skönt

Vi lagar ofta goda gröna tillbehör till våra middagar. Ibland blir hela måltiden vegetarisk. Så som häromkvällen....

Som förrätt en enkel champinjontoast. Sambon spetsade svampstuvningen med lite portvin och det gjorde susen! Gott, gott, gott.



Redig råkostsallad är både nyttigt och mättande. Hur bra som helst att göra en stor sats av och sen kan man käka av den hela veckan (eller tills man tröttnat!).


Matig och fräsch Bulgursallad med tomat, bladpersilja och feta, toppad med grillad zuccini.


På det gröna bordet tycker jag att det är gott med tzatziki eller en smaksatt majonäs. Som bas i mina kalla såser använder jag ofta lättyoghurt och majonäs. Här en variant med äpple:

1 1/2 dl yoghurt
1/2 dl majonäs
1 rivet äpple
1/2-1 tsk stött kummin
salt & vitpeppar
toppa med lite rostade pinjenötter

Servera såsen som den är eller blanda den med råkostsalladen.


Vi lovar att dela med oss av flera sköna, gröna middagar framöver.
Men imorgon äts det lammkotletter ....


Inga kommentarer: