tisdag 10 mars 2009

Tänkvärd Risotto

Här kommer ett middagstips för den som vill ha en stunds meditativ matlagning ....
Gör en risotto!

Fräs lök, fräs ris, en skopa vin, rör, koka in, en skopa buljong, rör, koka in, en skopa buljong, rör, koka in, en skopa buljong, rör, koka in, en skopa buljong, rör, koka in, en skopa buljong, rör, koka in, en skopa......

Tänk lite ljuva tankar, smutta på ett glas vin (flaskan är ju ändå öppnad) och kanske känns en helt vanlig tisdag som veckans bästa dag!

Montera ner smör och riv i rikligt med parmesan = mantecatura.

1 kommentar:

Plast sa...

Fixade med en risotto när syster Be var på besök häromsist. Öste, rörde, öste och kokade in. Helt enligt regelboken. Och smakade av och det smakade ...bajs!
Jag fick slänga allt och snabbt improvisera något med gryn istället. Det var väl okey så¨där men jag grämde mig och grunnade halva kvällen och så ...pjoink! Som i den där lustiga tecknade uppfinnaren från 70-talsTV. Jag hade glömt att skölja riset!!!
Tips alltså:
Vänta med att smutta på vinet tills du står där och rör. Inte tömma en vinare redan till förrätten...

;-(

Brollan