Till förrätt väljer vi Rostad Paprikasoppa med Krutonger stekta i Kaffeolja. Receptet på soppan är hämtad ur Buffé 1/2007. Kaffeolja; Värm 1dl olivolja i en kastrull, lägg i 5-6 hela kaffebönor och låt det dra minst ett dygn.
Vi provar vinet med en bit Parmesan som mellanrätt.
Så avrundar vi vår söndagsmiddag med en god kopp kaffe och dessert! Moccamousse med kaffegele, grädde och hallon. För den som önskar något flytande till kaffet vill sambon föreslå afterdinner-drink; skaka 2 cl cognac, 2 cl kahlúa och 2 cl grädde med lite is. Häll på cocktail-glas, festligt värre!
Vinet funkar bra till för- och varmrätt och osten. Det har en bra tyngd och en härlig rostad ton. Till desserten är att föredra enbart kaffet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar