Så är jag tillbaka efter helgernas många goda mat & fika-stunder. Och ja, vågen bekräftar vad byxlinningen redan försökt påvisa för mig. Nåväl, i dessa hårda (kalla) tider kan man behöva ha lite extra hull....
Ska jag nu bjuda på receptet på julens godaste lakritskola eller kvällens fruktsallad?
Annelis Ananas-dessert får det bli!
Skär en färsk ananas i bitar, pressa över en lime, riv i en kruka citronmeliss och rör i en dl florsocker. Låt det stå i kylen och dra nån timme. Servera med vaniljvisp eller en klick glass.
Fräscht!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
plus två plus två plus två plus två = din lillasyster.
Kram
Nyårsaftonens roligaste hittepå-tapas innehöll faktiskt typ noll kalorier!
Mixa en gurka med skal och allt, släng i en grabbnäve spenat och mixa vidare. Sila. Värm lite av vätskan och lös gelatinblad. Blanda med resten av vätskan och häll i en form fodrad med gladpack. Ställ i kylen.
Vi serveringen skar jag gelén i mystiska kuber och toppade med ett par friterade rosmarin-blad. Den gröna kuben hade ammis-sällskap med en sardell/paprika-macka, en tångkaviar-blini och ett litet glas spicy tomatsoppa. Kuben är intensivt grön och med en klar. ren smak av färsk gurka. Enkel att göra och med bra imp-faktor ;-)
Nästa gång ska jag göra den som förrätt på stekt pumpernickel och foi gras och kalla den för leverpastejmacka med gurka...
Kram
/
Bro (ca 5%)
Skicka en kommentar