fredag 23 januari 2009

Tomatsoppa på menyn!

Fixa en enkel lunch med det där lilla extra. Låt soppan få några goda tillbehör och en småtråkig soppa kan lyfta ordentligt på smakhimlen....



Den här årstiden tycker jag att soppa är ett toppen-fint lunchval. Idag lagade jag en Tomatsoppa som blev mycket god!

Gör såhär:
Hacka och fräs 1 gul och 1 vitlöksklyfta i lite olja utan att det tar färg. Klicka i 1 msk tomatpuré och en nypa råsocker. Häll i 2 burkar konserverade körsbärstomater, 2msk balsamvinäger och 5 dl grönsaksbuljong.
Låt soppan koka i en kvart, mixa den lite lätt och smaka av med svartpeppar och salt.

Sen till det där lilla extra som höjer även en färdigköpt soppa....
+ minimozzarella
+ färsk basilika
+ tomat-pesto
+ pata negra salami
+ lantbröd

Mmmm, ska man kanske få dessert också! Marabou någon?

2 kommentarer:

Malou sa...

Jösses vad hungrig jag blir nu. Och det enda jag har att ta till är en family size-bag med crunchy Cheetos.

Lillemor sa...

Låter fantastiskt gott! Har skrivit ut ditt recept... Tack för det!