Till förrätt: Toast med chokladtapenade och getost. Receptet tar vi rakt av från systembolagets hemsida, det är ett av de förslag som ges till just Ayala.
Ett tips om du tänker göra den är att finhacka chokladen innan den mixas med övriga ingredienser och eventuellt minska mängden något. Helt klart värd att prova!
Till varmrätt valde vi Lammfilè och råstekt potatis. Till detta en Fantastiskt god sås!
Gör såhär:
rivet skal av 1 citron
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 ask fryst persilja
3 dl creme fraiche
1-2 msk kalvfond
kinesisk soja
Fräs citronskal, vitlök och persilja i en klick smör. Fräs någon minut utan att det tar färg.
Tillsätt creme fraiche, fond och soja och låt det koka ihop.
Tillsätt creme fraiche, fond och soja och låt det koka ihop.
Hur enkelt som helst, och gott även till lövbiff eller fläskfilè, för den som inte gillar lamm.
Jag såg ju till att inhandla en rejäl bit choklad till tapenaden...
Man får inte vara dum!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar