torsdag 12 februari 2009

Fantastiskt god sås

Vi snokar runt lite på nätet efter recept som kan matcha kvällens champagne, Ayala Zéro dosage nr 99532. Det här är en torr rackare, så det vill till att man gillar en champagne som drar lite extra i kinden... Å andra sidan, om det är just det man vill ha, så är den på rea nu!

Till förrätt: Toast med chokladtapenade och getost. Receptet tar vi rakt av från systembolagets hemsida, det är ett av de förslag som ges till just Ayala.

Ett tips om du tänker göra den är att finhacka chokladen innan den mixas med övriga ingredienser och eventuellt minska mängden något. Helt klart värd att prova!



Till varmrätt valde vi Lammfilè och råstekt potatis. Till detta en Fantastiskt god sås!


Gör såhär:
rivet skal av 1 citron
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 ask fryst persilja
3 dl creme fraiche
1-2 msk kalvfond
kinesisk soja
Fräs citronskal, vitlök och persilja i en klick smör. Fräs någon minut utan att det tar färg.
Tillsätt creme fraiche, fond och soja och låt det koka ihop.

Hur enkelt som helst, och gott även till lövbiff eller fläskfilè, för den som inte gillar lamm.


Fick jag någon dessert då? Visst. Kaffe, avec och mörk choklad fick avrunda kvällen.
Jag såg ju till att inhandla en rejäl bit choklad till tapenaden...
Man får inte vara dum!

Inga kommentarer: