måndag 23 februari 2009

Det går lika bra med rotselleri

Sambon fixar som vanligt en god middag, som är klar när den hårt arbetande kvinnan kommer hem från jobbet...

På menyn:
Baconlindad fläskfilé med hemgjord bearnaise och pressad potatis. Sen ett fantastiskt gott litet tillbehör av rotselleri som höjde hela måltiden!

Chili-kryddade Rotselleristicks.

Fixar du enkelt såhär: Skär rotselleri i långa cm-tjocka stavar. Blanda 1-2 msk olja med 1-2 msk sweet chili-sås, lite chiliflakes och sellerisalt. Vänd ner rotsellerin i oljan och bred sen ut dem på en plåt med bakplåtspapper.
Kör i ugnen 20 min i 225 grader.

Variera hettan med chiliflakes eller färsk chili. Det är gott med en len sås till, bearnaise eller en snäll majonäs kanske.

Vet ni vad? Det var så gott så det kommer i repris redan ikväll!

Inga kommentarer: