Vi har gått och längtat efter en flaska rosé ett par dar....
Vi väljer André Clouet Brut Rosé, 97660, en standardchampagne med härliga toner av röda bär och citrus. Den har tyngd och det är helt klart en fördel så här års tycker jag.
Champagnen får sällskap av en bit Saint Agur, en helt perfekt smakkombination. Kraftfull champagne och krämig grönmögelost lyfter varandra och våra mungipor till nya höjder...!
Så här gott har vi det redan innan middagen idag. Vi skippar förrätten och börjar så smått tillaga varmrätten, medan vi sippar vidare på skumpan.
Sambon har kontakter i svampplockarmaffian.... Emellanåt får vi helt galna mängder svamp, lyckliga vi. Så idag lagas Porcini Marinati. Karljohanssvamp marinerad i vitlök, persilja och vinäger. Receptet lånar vi ur Italienska Buffeér (Baudone, Tengby & Andersson).
Vi njuter av en gudomlig kalvfilé, potatisgratäng och karljohanssvampen. Sambon överträffar mina smaklökars högt ställda förväntningar med en sås smaksatt med Favaito.
Vill du laga denna delikata sås så utgå ifrån ett recept på rödvinssås, men byt rödvinet mot ett sött dessertvin. Favaito är ett vin gjort på Moscatel-druvan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar